Epliroforia

ΤΟ 2018 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Γράφει ο Βασίλειος Κανέλλος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση. έχει πλέον ορατό το σενάριο της διάλυσης. Αυτό θα επέλθει από τα δημοψηφίσματα κατά του ευρώ. Η Αυστρία και η Ολλανδία, ήδη έχουν παρατάξεις που επιθυμούν την αποχώρηση από το ευρώ και που πιθανώς να πάρουν πλειοψηφία.Η Ιταλία  ζητάει κι αυτή την έξοδο από το ευρώ και αν υπερισχύσει η αντιπολίτευση και ρίξει την σημερινή φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, θα δούμε να τραβάει τον δρόμο της εκτός Ευρώπης.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση κλιμακούμενης έντασης η οποία δείχνει πως επιθυμεί να οξυνθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις. Ο Ερντογάν έχοντας βρεθεί στη μετα-πραξικοπιματική εποχή με μια κουτσή ηγεσία στο στρατό κι έχοντας αλλοιώσει την έννοια της νομιμότητας με συλλήψεις, κάθε πιθανού εχθρού του, εντός του εδάφους του, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί μια σύρραξη με την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσει τον λαό και να τον στρέψει στον προαιώνιο εχθρό της Τουρκίας.

Η Ελλάδα την ίδια στιγμή δεσμευμένη στις οικονομικές της υποχρεώσεις αδυνατεί να χτίσει οικονομία αφού πολύ προσεκτικά, από το 1979 μέχρι και σήμερα η Ευρώπη φρόντισε να επιδοτήσει την διάλυση όλων των προσοδοφόρων τομέων της με αποτέλεσμα τη μείωση των εξαγωγών. Μη ανταγωνιστική πλέον αφού εξάλειψε την πρωτογενή παραγωγή, αφού με το κοινό νόμισμα δεν είναι πια φθηνή σαν χώρα, άρα και ελκυστική αγορά, χωρίς επενδύσεις αφού η παράλογη φορολογία και η γραφειοκρατία αποθαρρύνουν οποιονδήποτε ... οδεύει απλά στην καταστροφή.

Στο εσωτερικό οι πρόσφυγες συνειδητοποιούν σιγά σιγά οτι δεν ήρθαν στη γη της επαγγελίας κι οτι θα πεινάσουν. Το προσφυγικό θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και ενδεχομένως να υπάρξουν εσωτερικές συγκρούσεις λόγω της εξαθλίωσης των προσφύγων οι οποίοι ήδη απαιτούν παράλογα πολλά πράγματα από μια χώρα που τους δέχτηκε θέλοντας και μη, ενώ κι αυτή ήταν σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να τους προσφέρει πολλά.

Η Αλβανία η οποία άρχισε να εγείρει επίσημα πλέον θέματα Τσαμουριάς δια στόματος Ράμα πολώνει διαρκώς την κατάσταση στα Βόρεια σύνορα. Δεν αποκλείεται να δούμε μεγαλύτερες εντάσεις μέσα στο νέο έτος.

Προσωπικά προβλέπω οτι πολύ σύντομα θα βρεθεί μέσα στο προσκήνιο και η Βουλγαρία η οποία θα θυμηθεί κάποιον λόγο για τον οποίον θα απαιτεί κάτι από τη χώρα μας.

Η επιτροπεία θα λήξει όπως δηλώνει κι ο Γ. Δραγασάκης το 2018 Η Ελλάδα όμως έτσι όπως φαίνεται από τους δείκτες της Οκονομίας, δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές στα μέσα του 2018 που βγαίνει από το τρίτο μνημόνιο και δεν θα υπάρξει ένα τέταρτο μνημόνιο με πιο πιθανό αποτέλεσμα να πτωχεύσει επισήμως.


Τότε είναι πολύ πιθανό με ένα τέτοιο σοκ να πέσει η όποια κυβέρνηση βρίσκεται πάνω εκείνη τη στιγμή και να τραβηχτεί πίσω το Διεθνές κεφάλαιο αφού δεν θα δοθεί άλλο μνημόνιο. Χωρίς κυβέρνηση λοιπόν και με ένα κραχ στην οικονομία, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν τεράστιες εξεγέρσεις. Ας μην ξεχνούμε οτι στα εκατομμύρια λαθρομετανάστες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, είναι και αρκετοί που έχουν πολεμική εμπειρία και δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαφόρους κύκλους για αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό.
Η Τουρκία μέσα στο 2018 θα έχει παραλάβει υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-35 τα οποία θα τους δίνουν τακτικό πλεονέκτημα απέναντι σε μια Ελλάδα η οποία θα πρέπει να λύσει εκείνη τη στιγμή πιθανές συγκρούσεις στο εσωτερικό της αλλά και στα βόρεια σύνορα της.

Όλα συνηγορούν λοιπόν στο οτι το 2018 διαφαίνεται να είναι πολύ δύσκολο για τη χώρα μας.


Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος