Epliroforia

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Η Ουκρανία σκοπεύει να ξεκινήσει μια διήμερη δοκιμή πυραύλων σήμερα, μια απόφαση που έχει εξοργίσει τη Ρωσία, ωθώντας την να θέσει την αεράμυνά της σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

«H Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 55000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα… Στην Κριμαία οι Ρώσοι στρατιώτες απαριθμούνται σε 23000, από τους οποίους οι 9000 βρίσκονται στα «διοικητικά σύνορα», ανέφεραν ουκρανικές πηγές.

Οι Ουκρανικές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν αύριο και θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει μαχητικά, μεταγωγικά, έχει ενεργοποιήσει το σύνολο της αεράμυνας της, πυραυλικά συστήματα ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και UAV

Σύμφωνα με την Ουκρανία, οι δοκιμές στη νότια περιοχή της Χερσώνας, στα σύνορα με την Κριμαία, είναι νόμιμες και θα ολοκληρωθούν εντός του πλαισίου των διεθνών υποχρεώσεών της και των διεθνών συνθηκών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι δεν γνώριζε εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διατάξει το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στις ουκρανικές δοκιμές. Η ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους αφορούσε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ανέφεραν ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει στον Ουκρανό στρατιωτικό απεσταλμένο ότι η Μόσχα θα καταρρίψει κάθε πύραυλο και θα καταστρέψει τους εκτοξευτήρες τους εάν το Κίεβο επιχειρήσει να εκτοξεύσει πυραύλους στον εναέριο χώρο κοσντά στην Κριμαία πειραματικά.

Στο Κρεμλίνο δεν θέλουμε να δούμε καμία πράξη από την ουκρανική πλευρά η οποία να παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και η οποία μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για διεθνείς πτήσεις πάνω από το έδαφος της Ρωσίας και των παραπλεύρων περιοχών", είπε ο Πέσκοφ.

Στα σύνορα με Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί ήδη 55.000 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με ουκρανικές πηγές καθώς και S-300VM4 που παρέχουν αντιαεροπορική προστασία με τους πυραύλους 9M82M με δύο πυραύλους ανά εκτοξευτή, 9M83M με 4 πυραύλους ανά εκτοξευτή για κάλυψη κατά απειλών ταχύτητας μέχρι και τα 7,5μαχ.  οι οποίοι έχουν  δυνατότητα αντιμετώπισης έως και 24 στόχων ταυτόχρονα σε ένα πεδίο με  εμβέλεια 200 - 400 χιλιομέτρων.



Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος