Epliroforia

ELON MUSK - ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

elon-musk

Είστε έτοιμοι να πάτε ταξίδι με πύραυλο; Τα παιδικά σας όνειρα λοιπόν γίνονται πραγματικότητα και όχι από τη NASA με προορισμό άλλους πλανήτες, όπως θα περιμένατε.

Ο Έλον Μασκ, ο Tony Stark της πραγματικότητας, όπως αποκαλείται από πολλούς, αποκάλυψε πως ετοιμάζει ταξίδια για όλους σε όλο τον κόσμο, διάρκειας μόλις μισής ώρας, όχι με κάποιο ταχύτατο αεροπλάνο, άλλα με πύραυλο!

Ο ιθύνων νους και διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος SpaceX, σκοπεύει μας κάνει να "εκτοξεύθουμε" με πυραύλους, ίδιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους ανθρώπους στο διάστημα.

spacex

Αυτό το ανέλπιστο νέο, ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης, όπου ο Μασκ, παρουσίασε τα σχέδιά για αποικία στον Άρη. Οι πύραυλοι που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι όμοιοι με εκείνους των αποστολών στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά με διαφορετικό εσωτερικό, κατάλληλο για ''εμπορικές πτήσεις''.

Όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του project δεν αναφέρθηκε κάτι, καθώς η παρουσίαση περιορίστηκε σε ένα animation βίντεο της ιδέας του Μασκ. Υπήρξε όμως αναφορά στη χρονική διάρκεια του "πυραυλοκίνητου" ταξιδιού Νέα Υόρκη-Λονδίνο, το οποίο θα γίνεται σε 29 λεπτά και το Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 51 λεπτά, ενώ θα μπορούσε να μεταφέρει 100 άτομα σε 40 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων χώρων και ενός συστήματος ψυχαγωγίας.

Πάντως το ανεπίσημο όνομα του πυραύλου, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ είναι BFR (Big F***ing Rocket)!

Ιδού το όραμα του Έλον Μασκ:
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος