Epliroforia

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ


Πώς αναβλήθηκε η "τελική επίθεση" στην συριακή επαρχία και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης κατά το πεντάωρο "παζάρι" του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στο Σότσι.

Το πεντάωρο παζάρι Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας κατέληξε στην αναβολή της “τελικής επίθεσης” στο Ιντλίμπ της Συρίας και στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης, στην οποία η Τουρκία φέρεται να ΄χει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο βιώσιμη είναι αυτή η συμφωνία; Σύμφωνα με όσα γράφει to militaire.gr, δεν έχει και πολλές πιθανότητες επιβίωσης.

Τι έδωσε η Τουρκία στην Ρωσία για να πάρει την αναβολή της τελικής επίθεσης; Τι υποσχέθηκε ο Ερντογάν στον Πούτιν για να τον πείσει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καλά πληροφορημένου για τη Συρία Εlija Magnier από το Russia Insider, ο Ερντογάν ζήτησε την αναβολή της επίθεσης προσφέροντας στη Ρωσία την προστασία της στρατιωτικής βάσης της στο Χμεϊμίμ, η οποία έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις από drones.

Η Ρωσία απέρριψε την τουρκική προσφορά, καλώντας την Άγκυρα να εξουδετερώσει τους τζιχαντιστές από τo Ιντλίμπ.

Από την πλευρά του το καθεστώς Άσαντ πιστεύει ότι η Τουρκία θα ήθελε να προσαρτήσει το Ιντλίμπ και επομένως απορρίπτει κάθε συμφωνία με την Τουρκία, πέραν αυτής που έχει ήδη υπογραφεί στην Αστάνα και η οποία προέβλεπε εξόντωση των τζιχαντιστών.

Η δεύτερη πρόταση που έκανε ο Ερντογάν ήταν να μετατρέψει το “παρακλάδι” της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ- αλ Σαμ σε ένα τακτικό στρατιωτικό τμήμα στo Ιντλίμπ. Μ' αυτό τον τρόπο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχό τους. Σύμφωνα με όσα λέμε οι πληροφορίες ο Ερντογάν διαβεβαιώνει πως ο τουρκικός στρατός θα επιτίθεται σε όποια ένοπλη ομάδα αρνείται να τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να “αγοράσει χρόνο” ποντάροντας στα συμφέροντα όλων των “μεγάλων παικτών” στην περιοχή:

Η καθυστέρηση που επιδιώκει η Τουρκία δίνει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα για ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία.

Ο Ερντογάν “παίζει” με τον τρόμο των Ευρωπαίων για νέο κύμα προσφύγων.

Ωστόσο υπάρχει κάποιος ο οποίος φαίνεται ότι δεν συμφωνεί μ΄ όλα αυτά. Ο πρόεδρος της Συρίας δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τo Ιντλίμπ στον Ερντογάν. Ο Άσαντ είναι έτοιμος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν να προχωρήσει ακόμη και μόνος του στην “εκκαθάριση” του Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές.

Από το News247
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος