Epliroforia

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗ MERCEDES


Η τελική έκδοση του πρώτου "σοβαρού" ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Mercedes-Benz αποκαλύφθηκε τελικά. Το Mercedes-Benz EQC, ένα ηλεκτρικό SUV με κινητήρα 4 τροχών και με αυτονομία περισσότερα από 200 μίλια, ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη, σχεδόν δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του πρωτότυπου SUV στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση στη Σουηδία, όπου ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της Mercedes-Benz, την χαρακτήρισε «την αυγή μιας νέας εποχής» για την εταιρεία.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει ως Mercedes-Benz EQC400 4MATIC, στις ΗΠΑ το 2020. Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2019 στη Γερμανία και τελικά θα εξαπλωθεί στην Κίνα και ενδεχομένως στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα.


Το EQC θα είναι πιο αργό από το I-Pace και ίσο περίπου  με το μοντέλο X 75D, φτάνοντας από 0-100 χλμ/ω σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται επίσης  στα 180 χλμ/ω. (Το μοντέλο X έχει περιορισμένη τελική ταχύτητα 250 χλμ / ώρα, ενώ το I-Pace φτάνει τα 200 χλμ / ώρα).

Πάντως  ακούγεται γενικά γρήγορο, με τους 402 ίππους που προέρχονται από τους δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα).

Από το The Verge
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος