Epliroforia

ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το περιστατικό με την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητκού «Barbaros» από την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε όσους δεν την υπολογίσουν.

«Με θλίψη μαθαίνουμε για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τα τετελεσμένα που προκύπτουν από μονομερείς ενέργειες για έρευνες υδρογονανθράκων. Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Σε αυτή την επιμονή η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει ισχυρή απάντηση σε όλα τα επίπεδα. Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας, θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων», κατέληξε με νόημα.

Με πληροφορίες από το The TOC
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος