Epliroforia

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Η Άγκυρα επενδύει όλο και περισσότερο στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη θέλοντας να ελέγξει πλήρως τον ελληνικό στόλο, με φυσικό αποτέλεσμα να έχει ήδη προκληθεί σχετικό επεισόδιο. Καθώς οι δηλώσεις του Α/ΓΕΑ δεν είναι ποτέ τυχαίες, προφανώς η ελληνική αεροπορία είναι έτοιμη να καταρρίψει τουρκικά UAV ανά πάσα στιγμή, εφόσον αυτά προκαλέσουν.

Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, είναι το εξής: Μήπως τα τουκικά UAV «βολτάρουν» ήδη σε Αιγαίο και Μεσόγειο;

Κληθείς ο ίδιος να σχολιάσει την τουρκική χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV) με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα στο Αιγαίο και για τους τρόπους ελληνικής αντιδράσεως και εάν στους σχεδιασμούς υπάρχει πρόβλεψη για κατάρριψή τους ο Α/ΓΕΑ σημείωσε με νόημα:

«Υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες εμπλοκής. Από εκεί και πέρα όποτε χρειαστεί θα αποδεσμευτούν. Ένας στρατηγός έλεγε κάποτε δεν μπορείς να βάλεις ένα κανόνι για να σκοτώσει ένα κουνούπι. Αν χρειαστεί όμως το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, τότε και αυτό θα γίνει. Η μέθοδος που θα επιλεγεί εξαρτάται από την περίπτωση. Θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με ότι έχεις».

Με αυτή τη φράση ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας από την πλευρά της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Τύπου για τον επικείμενο εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί και είμαστε πάντα δίπλα σας. Αυτό είναι το σύνθημά μας για τους φετινούς εορτασμούς. Αυτό είναι το μήνυμα μας και για τους απέναντι, οι οποίοι το παίρνουν καθημερινά. Το δικό μας μαχητικό θα είναι το τελευταίο που θα προσγειώνεται πάντα».
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος