Epliroforia

ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Μήνυμα προς τη Ρωσία, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τις πιέσεις που δέχεται για το ουκρανικό αυτοκέφαλο το οποίο έγινε μείζον εκκλησιαστικό ζήτημα, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης ξεκαθάρισε πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στηρίζονται  σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθόδοξη εκκλησία:

Είτε αρέσει στους  Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή
αποσαφηνίζοντας στη Ρωσία ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Επίσης δεν παρέλειψε να πει, απευθυνόμενος στην ομογένεια της Πόλης, πως είναι ενήμερος για τα πληρωμένα άρθρα και την μαύρη προπαγάνδα από την ρωσική πλευρά τα οποία χτυπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία. Υπερηφανευόμεθα γι' αυτό, σεμνηνόμεθα γι΄ αυτό. Προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία μας στεφάνωσε η πρόνοια του Θεού δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων τον Πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο. Την πρωτόθρονη εκκλησία της Ορθοδοξίας».

Με άλλα λόγια, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει μια προσπάθεια να δείξει ποιος ηγείται και πως πρέπει να συμπλεύσουν με τις αποφάσεις του όσοι διαφωνούν στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος