Epliroforia

Η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ

O Eli Beer είναι o ιδρυτής της United Hatzalah, μιας υπηρεσίας εθελοντικής διάσωσης στο Ισραήλ, όπου οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι ένας τρόπος ζωής.

 Πώς μπορούμε να σώσουμε 40.000 ζωές σε λιγότερο από τρία λεπτά;
Πέρυσι, η United Hatzalah αντιμετώπισε 207.000 περιστατικά - περισσότεροι από 42.000 από αυτά αφορούσαν δυνητικά θανατηφόρα περιστατικά », λέει ο Beer.

Πήγαμε εκεί μέσα σε τρία λεπτά και αυτό έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Ηγείται μιας ομάδας 2.500 εξειδικευμένων εθελοντών - ΕΜΤ που απαρτίζονται επαγγελματικά από "ακριβούς δικηγόρους μέχρι ανθρώπους που πωλούν ψάρια ή παπούτσια", λέει.


Κάνουν χρόνο ρεκόρ σε ένα στόλο μικρών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρακτέρ και σκαφών όλα εξοπλισμένα με απινιδωτές καρδιάς, αναπνευστικούς σωλήνες, καψάκια και κιτ μητρότητας.

Συνήθως, φτάνουν πρώτοι από όλους, θεραπεύοντας και σταθεροποιώντας τους ασθενείς μέχρι να φθάσουν τα ασθενοφόρα για μεταφορά.

Κάθε εθελοντής χειρίζεται κατά μέσο όρο 60 κλήσεις το μήνα. Η υπηρεσία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.




Το πρωτοποριακό έργο του Beer πηγάζει από τη δική του φοβερή εμπειρία ως παιδί. 

Ήταν 6 χρονών όταν μια τρομοκρατική επίθεση, διέλυσε ένα λεωφορείο της Ιερουσαλήμ που περνούσε ακριβώς μπροστά του. Σοκαρισμένος, φοβισμένος και αβοήθητος, έφυγε από τη σκηνή όπου πέθαναν μπροστά του έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν αρκετοί.

Αλλά δεν ξέχασε ποτέ αυτή την εικόνα των αβοήθητων ανθρώπων που περίμεναν κάποιον να τους περιθάλψει.

"Την ημέρα αυτή ξεκίνησε ένα όνειρο - το όνειρο να μπορείς να σώσεις ανθρώπους από το θάνατο ενώ περιμένουν ένα ασθενοφόρο"

Το 1989, δημιούργησε την επιχείρηση από το μηδέν, παραβλέποντας τη γραφειοκρατία, τα νομικά εμπόδια και την αντίσταση από τα συνδικάτα και τις υπάρχουσες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πηγαίνουμε, δεν χρεώνουμε και δεν απαιτούμε από τους ασθενείς να ασφαλιστούν. Δεν θέτουμε ερωτήσεις σχετικά με την εθνότητα ή τη θρησκεία - δεν πρόκειται για την σωτηρία Εβραίων ή Μουσουλμάνων ή Ορθοδόξων Χριστιανών που ζουν στο Ισραήλ, αλλά για τη σωτηρία συνανθρώπων.

Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος