Epliroforia

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CINEMAGRAPH ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Τα Cinemagraphs είναι φωτογραφίες (still images), οι οποίες περιλαμβάνουν κινούμενα -ζωντανά- στοιχεία!  Μπερδευτήκατε? Ωραία!

Το Cinemagraph (κινηματογράφημα) είναι μία τεχνική ανάμειξης φωτογραφίας και video.   Παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την Νεουορκέζα φωτογράφο μόδας Jamie Beck, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή κινούμενων σχεδίων (motion graphics designer) Kevin Burg.

Ο όρος Cinemagraph παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Jamie Beck, μια καλλιτέχνη φωτογράφο που, σε συνεργασία με τον άντρα της δημιούργησαν για πρώτη φορά αισθησιακές φωτογραφίες (μην πάει στο πονηρό ο νους σας) που τους έκαναν διάσημους και περιζήτητους για αρκετό καιρό. Η μέθοδός τους - δημιουργία φωτογραφιών με κινούμενα κάποια στοιχεία τους - απαιτούσε πολύ δουλειά και από τεχνικής και από δημιουργικής απόψεως. Όμως το αποτέλεσμα ήταν πάντα εκπληκτικό. Οι φωτογραφίες τύπου Cinemagraph χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον, ειδικά στη διαφήμιση, και έκτοτε, έχουν γίνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά είδη animated gifs.



Η αίσθηση που σου αφήνουν αυτά τα κινηματογραφήματα είναι διαφορετική και από την φωτογραφία και από το video.  Από την μία η προσήλωση σου στην εικόνα για να καταλάβεις πιο είναι το κινούμενο στοιχείο και από την άλλη μια υπέροχη αίσθηση όταν βλέπεις το αποτέλεσμα σε ολότητα!

Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Τι διαφορά έχουν τα cinemagraphs από τα animated gifs», που όλοι ξέρουμε τόσο καλά και όλοι αγαπάμε; Λοιπόν, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι σε ένα animated gif η κίνηση γίνεται σε όλα τα στοιχεία της φωτογραφίας συνολικά, ενώ σε ένα cinemagraph η κίνηση μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα στοιχεία της φωτογραφίας - όποια εμείς θέλουμε - και η υπόλοιπη να παραμένει ακίνητη. Το κοινό στοιχείο και των δύο τεχνικών είναι ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από βίντεο-κλιπ που έχουμε τραβήξει πιο πριν.



Το αποτέλεσμα ενός καλού cinemagraph είναι εντυπωσιακό και έχει πολλές εφαρμογές αυτή τη στιγμή στη διαφήμιση. Αν έχετε κάποιο προϊόν το οποίο θέλετε να προωθήσετε, είναι καλό να εξετάσετε την πιθανότητα του cinemagraph.

Με πληροφορίες από Facenet PRO



facenetpro
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος