Όταν ανεβαίνετε στην υψηλότερη οροσειρά στον κόσμο, είναι με δική σας ευθύνη. Το 1996, το βουνό γνώρισε την πιο θανατηφόρα μέρα όταν οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους τραγικά.
Τα ορειβατικά ατυχήματα συμβαίνουν συχνότερα από ό, τι νομίζετε και υπάρχουν σχεδόν διακόσια σώματα που βρίσκονται κατεψυγμένα στο βουνό.
Οι άνθρωποι έπρεπε να αφήσουν πίσω τους τους φίλους τους και να προχωρήσουν.
Μήπως αυτό ηχεί εγωιστικό;
Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολύ λίγα πράγματα. Ο αέρας άνω των 26.000 ποδιών (γνωστός ως ζώνη θανάτου) είναι τόσο λεπτός που σχεδόν πεθαίνετε κάθε δευτερόλεπτο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ορειβάτες δυσκολεύονται και κάθε μικρή κίνηση απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.
Ο Scott Fischer ήταν ένας πολύ έμπειρος οδηγός βουνού και το σώμα του είναι ένα από τα 200 που βρίσκονται στην περιοχή.
Είναι πολύ δύσκολο για τους ορειβάτες να επιβιώσουν. Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν αδύνατο να φέρει κανείς πίσω τα σώματα των νεκρών.
Οι νέοι ορειβάτες ενημερώνονται για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Τα ορόσημα,πλέον στο βουνό είναι τα νεκρά σώματα τα οποία διατηρούνται από το ακραίο κρύο. Τα σώματα τους είναι κατεψυγμένα και βρίσκονται άθικτα στην ίδια θέση που πέθαναν.
Φωτογραφία
Το 2007, ο Woodall, μέλος της ομάδας, επέστρεψε με τη ρητή πρόθεση όχι να απομακρύνει το σώμα του Francys, αλλά να το καλύψει με αμερικανική σημαία και να τοποθετήσει ένα σημείωμα από την οικογένειά του στο χέρι του.
Epliroforia News