Epliroforia

ΕΝΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ (VIDEO)


Το SU-35 Super Flanker όπως το ονομάζουν στο ΝΑΤΟ είναι μια απειλή την οποία παίρνουν πια πολύ σοβαρά οι Δυτικοί είδικά μετά τη συμμετοχή του σε πολεμικές αποστολές. Με κάθε ευκαιρία, η βιομηχανική κατασκοπεία προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα χαρακτηριστικά του γιατί η ευελιξία του στον αέρα θα φέρει την τέχνη της αερομαχίας σε μια άλλη εποχή. Ο τρόπος με τον οποίο ελίσσεται είναι τέτοιος που όλες οι τακτικές μάχης πρέπει να ξανασχεδιαστούν.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό του;

Το μοντέλο αυτό είναι μια ενδιάμεση βελτιωμένη έκδοση  του Su-30MK με αρκετές όμως διαμορφώσεις και με στοιχεία που παραπέμπουν σε standards μαχητικού πέμπτης γενιάς,Το Su-35 είναι ένα αεροσκάφος 4ης γενιάς το οποίο χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της πέμπτης . Αυτά μαζί με την ασύλληπτη πτητική του ικανότητα  το καθιστούν το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά σήμερα.

Το SU-35 είναι ένα αεροσκάφος που μπορεί να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο και να τον ολοκληρώσει  με απόλυτη επιτυχία.



Τα χαρακτηριστικά των κινητήρων του

Από  άποψη μηχανολογίας, οι μηχανές του έχουν τροποποιηθεί ουσιωδώς  χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πέμπτης γενιάς. Χρησιμοποιούν ένα νέο ανεμιστήρα , νέες ανεμογεννήτριες υψηλής και χαμηλής πίεσης και ένα νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχου. Γίνεται για πρώτη φορά χρήση ενός διανυσματικού ακροφύσιου ώθησης το οποίο του επιτρέπει να εκτελεί ελιγμούς εκτός φαντασίας. Ο εκσυγχρονισμός του αύξησε την ειδική ώση λειτουργίας κατά 16%, έως και 14.500 kgf. Σε σύγκριση με τους υπάρχοντες κινητήρες AL-31F, οι δυνατότητές του έχουν αυξηθεί σημαντικά, από 2 έως 2,7 φορές.

Μειωμένη ανάγκη συντήρησης

Για παράδειγμα, η περίοδος μεταξύ των επισκευών έχει αυξηθεί από 500 έως 1.000 ώρες, πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί να βρίσκεται στον αέρα χωρίς επισκευή για μεγαλύτερο διάστημα Οποιος Στρατός μπορεί να κρατάει τα αεροσκάφη του για μεγαλύτερο διάστημα στον αέρα, χωρίς απόσυρση για προγραμματισμένη συντήρηση, είναι σαν να πολλαπλασιάζει τη δύναμη του στον αέρα. Σαν να αυξάνει τον στόλο των μαχητικών του.



Συστήματα All Glass Cockpit

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Su-35 είναι η νέα τεχνολογία συστημάτων πλοήγησης. Ο πυρήνας τους είναι το σύστημα διαχείρισης πληροφοριών (IMS), το οποίο ενσωματώνει όλα τα υποσυστήματα σε ένα κεντρικό σύστημα επεξεργασίας που εξασφαλίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του πληρώματος και στον εξοπλισμό. To  IMS περιλαμβάνει δύο κεντρικούς υπολογιστές  και ένα σύστημα ένδειξης και προβολής των στοιχείων στο τζάμι, το οποίο  βασίζεται στην τεχνολογία του «all-glass cockpit".

Όλες οι ενδείξεις προβάλλονται με ειδικές λειτουργίες, τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων πάνω στο τζάμι του cockpit. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης όλου αυτού σε ειδική κάσκα του χειριστή.

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

Ο πυρήνας έγκαιρης προειδοποίησης  του Su-35  είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου ραντάρ, με συγχρονισμένες συστοιχίες κεραιών (Irbis-E). Διαθέτει μοναδικές δυνατότητες όσον αφορά το εύρος ανίχνευσης στόχου.


Είναι ένα σπουδαίο αεροπλάνο και πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν κατέχει κανείς  πολλά από αυτά... 
δήλωσε ένας ανώτερος Αξιωματούχος των Η.Π.Α. με μεγάλη εμπειρία σε μαχητικά πέμπτης γενιάς.


Εντοπίζει και παρακολουθεί μέχρι και 30 στόχους του αέρα, διατηρώντας την αδιάλειπτη παρατήρηση του χώρου και έχει δυνατότητα  συμμετοχής έως και σε οκτώ άλλους στόχους. Το σύστημα εντοπίζει, επιλέγει και παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερις στόχους εδάφους Διαθέτει χάρτη επεξεργασίας εδάφους με δυνατότητα να αναλύει την επικινδυνότητα του κάθε στόχου ξεχωριστά, σε απόσταση μέχρι 400 χιλιόμετρα, χωρίς να σταματήσει να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο.

Σύστημα πλοήγησης και ραδιοεπικοινωνίας

Διαθέτει υπερσύγχρονο σύστημα πλοήγησης και ραδιοεπικοινωνίας και ένα υπεραποτελεσματικό σύστημα παρεμβολών και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Έχει όμως τη δυνατότητα να φορέσει οποιοδήποτε σύστημα αντιμέτρων και ραδιοεπικοινωνίας επιλέξει ο Στρατός που θα το εντάξει στις δυνάμεις του. Με μικρές μετατροπές μπορεί να γίνει απόλυτα συμβατό με τα Νατοϊκά συστήματα.

Το SU- 35 δύναται να εξαπολύσει πυραύλους διατηρώντας υπερηχητική ταχύτητα γύρω στο 1,5 Mach και από απλησίαστα ύψη των 45.000 ποδών ενώ το F-35 από πολύ χαμηλότερα γύρω στα 30.000 και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 0,9 Mach
δήλωσε βετεράνος πιλότος των F-15 Hornet του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού

Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφέρει το SU-35 φτάνει τα 8.000 kgr τα οποία φορτώνονται σε 12 διαφορετικούς φορείς οπλικών συστημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αρθρο:  Βασίλειος Κανέλλος
Με πληροφορίες από: Sukhoi Company (JSC)  και National Interest USA

FacenetPro
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος