Epliroforia

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚAΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS

Roman-Zabolotnyi-Grigori-Tsourkanou

Oι ρώσοι  Roman Zabolotnyï και Grigori Tsourkanou εκτελέστηκαν στη Συρία από τους τρομοκράτες της ISIS καθώς αρνήθηκαν να ενταχθούν στις τάξεις της  οργάνωσης.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμα για το CEI, την ευρασιατική ολοκλήρωση και τις υποθέσεις ο Victor Vodolatsky.

Ο 38χρονος Roman Zabolotnyï, με καταγωγή από το  Rostov είχε δραστηριοποιηθεί στα κινήματα των κοζάκων σύμφωνα με το βουλευτή Vodolatsky σημειώνει το RIA Novosti.
Ο Grigory Tsourkanou καταγόμενος από τη Μόσχα ανήκε στην οργάνωση Αδελφότητα Μάχης των βετεράνων . Αυτή η οργάνωση ισχυρίζεται ότι δεν τον έστειλε στη Συρία.

Ο βουλευτής Vodoladsky υπογράμμισε ότι οι ισλαμιστές γύρισαν το βίντεο με τους 2 ρώσους οι οποίοι αρνήθηκαν ωστόσο να διαβάσουν την δήλωση που τους προτάθηκε για ένταξή τους στην ISIS.

Μετά από αυτό τους εκτέλεσαν.
Αυτό συνέβη στις 3 Οκτώβρη επιβεβαίωσε ο Anatoly Kotlyarov, βουλευτής της Duma από το Rostov-on-Don.
Οι μυστικές υπηρεσίες δεσμεύθηκαν στην υπόθεση των 2 ρώσων ομήρων στη Συρία δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας ο Dmitry Peskov. Την ίδια στιγμή το Ρωσικό Υπ.Άμυνας δήλωνε ότι όλοι οι ρώσοι στρατιώτες στη Συρία επιτελούν τα καθήκοντά τους και ότι κανείς από αυτούς δεν αιχμαλωτίστηκε. vesti 6.10.17

Επίσης εκτελέστηκαν γιατί αρνήθηκαν να διαβάσουν δήλωση βάση της οποίας θ΄αποκήρυταν την ορθόδοξη πίστη τους και θα γίνονταν μουσουλμάνοι.

Ο ρώσος βουλευτής Viktor Vodolatsky είπε: ‘είναι πολύ λυπηρό αλλά 99% ο  Roman Zabolotny δεν είναι ζωντανός ούτε ο δεύτερος όμηρος.

‘Πριν να γυριστεί το βίντεο τους δόθηκε μια δήλωση που όφειλαν να διαβάσουν.
‘Με αυτό το κείμενο έπρεπε ν΄απορίψουν την ορθόδοξη θρησκεία ν΄απορρίψουν την πατρίδα τους και ν΄ασπαστούν το ισλάμ και να ενατχθούν στην ISIS.

‘Παρέμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη και στην πατρίδα τους ως το τέλος και γι αυτό αυτοί οι gangsters τους σκότωσαν.’ 
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος