Epliroforia

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ;


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία κηρύχθηκε ανεπιθύμητος και αναγκάστηκε να αποσυρθεί με μετάθεση στην Καμπούλ. Νωρίτερα είχε κατηγορήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ ο ίδιος ο Ερντογάν ως κέντρο κατασκοπείας. Πέρσι οι οικογένειες των στρατιωτικών αποχώρησαν από τη βάση του Ινσιρλίκ. 

Αυτή τη στιγμή συζητιούνται θέματα που αφορούν τα 12 ναυτικά μίλια. Πλέον αν αυτό ισχύσει δεν τίθεται θέμα Ελληνοτουρκικής διαφοράς αλλά άμεσης πολεμικής αναμέτρησης αφού χρόνια η Τουρκία έχει δηλώσει οτι πιθανή επέκταση της υφαλοκρηπίδας αποτελεί casus belli.

Όλα αλλάζουν στην χώρα μας και ή μια πολυεθνική πίσω από την άλλη εισέρχονται στο ενεργειακό  τοπίο ενώ εκκρεμεί και το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με μια «βαριά» ατζέντα.

Το ενδιαφέρον των πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου δεν είναι τυχαίο  και σίγουρα περιλαμβάνει όλα τα «θηρία» του χώρου με πρώτες τις αμερικανικές εταιρείες.

Εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αμυντικών αναλυτών κάνουν ήδη λόγο για σχέδιο ανακήρυξης ΑΟΖ από την Αθήνα , υπό αμερικανική στρατιωτική «ομπρέλα» ελέω τεραστίων αμερικανικών συμφερόντων.

Αυτό άλλωστε θα είναι και το κύριο θέμα από αμερικανικής πλευράς στο ταξίδι του Τσίπρα στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ. Το κακό είναι οτι δεν πάει ο Πρωθυπουργός με μια σύσσωμη Εθνική πολιτική. Θα έπρεπε να υπάρχει μια σωστή στρατηγική με ξεκάθαρες απαιτήσεις από αυτή τη συνάντηση.


Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την «δουλειά τους» νόμιμα με διασφάλιση για να πετύχουν το μέγιστο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα . 
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος