Epliroforia

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ… ​ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

cansat

Πορεία για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής CanSat in Greece χαράσσουν οι μαθητές του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. 

Έχοντας ήδη διακριθεί στον περυσινό διαγωνισμό (2η θέση), θα διαγωνισθούν ξανά με άλλες 9 ομάδες από όλη την Ελλάδα, στην κατασκευή ενός δορυφόρου που θα εκτοξευθεί σε πραγματικό χρόνο!

Το CanSat in Greece είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής και αποτελεί
προκριματικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, που διοργανώνεται από
τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

© Polyclitus Team Facebook |  @polyclteam
Οι ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν έναν πρότυπο δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος θα εκτοξευθεί σε υψόμετρο 1000 μέτρων και κατά την κάθοδο θα πραγματοποιήσει συλλογή μετρήσεων μέσω ηλεκτρονικών αισθητήρων και ραδιομετάδοσή τους στο σταθμό βάσης στο έδαφος.

Η όλη σχεδίαση και υλοποίηση ακολουθεί την σύγχρονη διδακτική προσέγγιση του STEM
(ScienceTechnology Engineering Mathematics) και απαιτεί γνώσεις Φυσικής, Ηλεκτρονικών, Προγραμματισμού και Μηχανολογίας.

cansat-polyclitus
© Polyclitus Team Facebook |  @polyclteam
Προσομοιώνοντας την κάθοδο του Huygens στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου Τιτάνα
(14η Ιανουαρίου του 2005), η ομάδα Polyclitus θα κατασκευάσει έναν δορυφόρο-εξερευνητή, ο οποίος θα έχει στόχο να κατέλθει σε ένα ουράνιο σώμα και να το… “εξερευνήσει”.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις πίεσης, θερμοκρασίας, υπέρυθρης ακτινοβολίας του εδάφους καθώς και της θέσης του δορυφόρου μέσω GPS.

Επιπλέον, θα χαρτογραφηθεί πιθανή μεταβολή του διανύσματος έντασης του μαγνητικού πεδίου με το ύψος και θα αναπαρασταθεί ο προσανατολισμός του CanSat στον χώρο κατά την κάθοδο.

Παράλληλα, θα διατηρείται επικοινωνία με τον δορυφόρο μέσω αποστολής
μηνυμάτων και εντολών από τον σταθμό της βάσης, όπου θα αποστέλλονται τα δεδομένα.

Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος