Epliroforia

ΠΟΥΤΙΝ - ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα νέο σύνολο στρατηγικών  όπλων που δεν μπορούν να υποκλαπούν ή να καταρριφθούν, δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σηματοδοτώντας μια σημαντική αποκάλυψη που θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Fox News.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την τολμηρή αυτή δήλωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και είπε ότι τα νέα όπλα περιλαμβάνουν πυρηνοκίνητο πύραυλο, πυρινοκίνητο υποθαλλάσιο drone  και υπερηχητικό βλήμα αέρος αέρος αλλά και θαλάσσης αέρος.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι τα νέα όπλα έχουν καταστήσει το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ «άχρηστο» και αποτελούν μήνυμα προς τις Δυτικές δυνάμεις ότι οι προσπάθειες απομόνωσης και περιορισμού της Ρωσίας έχουν αποτύχει πλήρως.

"Θέλω να πω σε όλους εκείνους που τροφοδότησαν τον αγώνα των εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια, επιδίωξαν να κερδίσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας, εισήγαγαν παράνομες κυρώσεις με στόχο να περιορίσουν την ανάπτυξη της χώρας μας: όλα όσα θέλατε να εμποδίσετε με τις πολιτικές σας έχουν ήδη συμβεί, " αυτός είπε.

Έχετε αποτύχει να περιορίσετε τη Ρωσία.

Ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα θα θεωρούσε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση στους συμμάχους της ως επίθεση στη Ρωσία και η χώρα θα ανταποκρινόταν ταχέως, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News.

Θα θεωρούσαμε ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον των συμμάχων μας θα αποτελέσει πυρηνική επίθεση στη χώρα μας, η αντίδραση θα είναι άμεση", δήλωσε στους Ρώσους πολιτικούς.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ο πυρινοκίνητος πύραυλος που δοκιμάστηκε το περασμένο φθινόπωρο έχει απεριόριστο εύρος, υψηλή ταχύτητα και ελιγμούς που του επιτρέπουν να διαπεράσει κάθε πυραυλική άμυνα.

Ενώ ο Πούτιν περιέγραφε λεπτομέρειες για τον νέο πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει στόχους μεγάλης εμβέλειας,δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν οτι το όπλο δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό και εξακολουθεί να «γεννά» κάποια προβλήματα.

Δεν μένει παρά να δούμε στο μέλλον αν ισχύουν τα όσα δηλώνει. Σίγουρα πάντως η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας είναι ανυπολόγιστη και υπάρχουν αρκετά υπερόπλα σε επίπεδο τελικού σταδίου υλοποίησης.

Epliroforia Newsroom
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος