Epliroforia

ΦΤΩΧΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ, ΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΦΤΩΧΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ, ΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Οι Ελληνες βομβαρδίστηκαν ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης μέσω των ΜΜΕ με μηνύματα απαξίωσης για τους ίδιους και για τη χώρα τους. Δόθηκε η εντύπωση οτι δεν δουλεύουν όσο ο Ευρωπαίος και οτι η χώρα δεν παράγει πλέον τίποτα.

Είναι όμως έτσι ή η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό που μας σερβίρουν καθημερινά;

Μαγνήσιο:
Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης:
Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων.

Σμηκτίτες:
Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α.

Νικέλιο:
H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφος της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Ελαιόλαδο:
Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού).

Κρόκος:
Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου.
  • Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)
  • Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η)
  • Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού
  • Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών. (18,2 εκ)
  • Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων…
  • Eίμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας


Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς
γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας: «Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα

Oι Έλληνες εργάζονται με 2.042 ώρες, πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς

Νέα πρωτιά στην Ευρώπη για τους Έλληνες εργαζόμενους. 
Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία επικαιροποιήθηκαν μόλις προχθες Τετάρτη δείχνουν ότι εργαζόμαστε 2.042 ώρες ανά έτος (μέσος όρος). Στις ΗΠΑ εργάζονται 1.790 ώρες, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν 1.371 ώρες.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες χώρες, για τις οποίες ο διεθνής οργανισμός παρέχει στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό με 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).
Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος