Epliroforia

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ RONCALLI ΜΕ ΖΩΑ ΑΠΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ RONCALLI ΜΕ ΖΩΑ ΑΠΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με τα ζώα να εξαφανίζονται σταθερά από τα τσίρκα σε όλο τον κόσμο, ορισμένοι παραδοσιακοί οπαδοί μπορεί να δουν θετικά την τελευταία καινοτομία του Circus Roncalli. 

Αλλά καθώς γιορτάζει ο κόσμος τα 250 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου σύγχρονου τσίρκου - που δημιουργήθηκε από τον ιππέα Philip Astley - είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κατά παράδοση το τσίρκο είναι ένα θέαμα που βασίζεται στην καινοτομία

Ο Astley δεν ήταν ο πρώτος συνταξιούχος ιππότης της εποχής του - υπήρχαν πολλοί σαν αυτόν, οι οποίοι  επέστρεφαν από τους πολέμους και έβρισκαν μια νέα χρήση για τις ιππικές δεξιότητές τους. Η καινοτομία του Astley ήταν να βάλει τα ακροβατικά άλογα σε έναν κύκλο, σε αντίθεση με ένα μακρύ ίσιο, που έδινε στους θεατές του ένα θεατρικότερο σκηνικό.

Τα τελευταία 250 χρόνια, τα τσίρκο ψάχνουν νέα θεάματα με σκοπό να έλκουν τα πλήθη που ξέρουν οτι θα δουν κάτι εντελώς καινούργιο.

Ετσι είναι με το Roncalli της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1976, η εταιρεία ήταν μεταξύ των πρώτων που ένωσαν το τσίρκο με άλλα πράγματα, συνδέοντας νούμερα με θέματα και παρουσιάζοντας ιστορίες, Το πρόγραμμα του Roncalli ίσως να άνοιξε το δρόμο  για την μεγάλη επιτυχία του Cirque du Soleil.

Το 2018, μας φέρνουν πλέον ολογραφικά άλογα, ελέφαντες και γιγαντιαία ψάρια.

Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος