Epliroforia

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΑΝ STEALTH ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΑΝ STEALTH ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Apache και 2 Chinook κατάφεραν να περάσουν στην Κύπρο χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τα Τουρκικά ραντάρ.

Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει πως τα Ελληνικά φτερά της Αεροπορίας Στρατού κατάφεραν να φτάσουν και να πετάξουν πάνω από την Κύπρο αλλά και να προχωρήσουν σε βολές με πραγματικά πυρά μόλις 7 χλμ από το ψευδοκράτος. 

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού σε μια άσκηση που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα, τόσο τακτικό όσο και πολιτικό αν λάβει κανείς υπόψιν του την κλιμακούμενη ένταση που επιχειρείται εδώ και μέρες από την γείτονα.

Το δρομολόγιο πτήσης ήταν εκείνο που έκανε τη μεγάλη διαφορά φέρνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στους χειριστές των Τουρκικών ραντάρ επιτήρησης, το οποίο προέβλεπε τα έξι συνολικά ελικόπτερα, τέσσερα Apache και δυο μεταφορικά Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς να πετάξουν στα λεγόμενα «νεκρά σημεία» και να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε υπήρχε ως εμπόδιο ώστε να μην γίνουν αντιληπτά εξασφαλίζοντας έτσι διελεύσεις από περιοχές ελάχιστου δυνατού ίχνους.

Φωτογραφία από philenews.com


Νεότερη Παλαιότερη

Τοποθέτηση προϊόντος